Skip to main content
Sport

Målet for 2022 er VM på hjemmebane

Tilbage

Skrevet d. 27 januar, 2022

Målet for 2022 er VM på hjemmebane

“Det er ingen hemmelighed, at det store mål for i år er at ride VM i Herning.”

Efter at have endt sin barsel og afsluttet jule/nytårsferie samt 14 dages coronaisolation, er Anna nu tilbage i sadlen og hun er ikke bleg for at sige højt, hvad ambitionerne for det kommende år er. VM på hjemmebane på Rock Star står som det helt klare mål.

Men hun anerkender også den skarpe konkurrence fra sine kolleger om de få pladser på dressurlandsholdet til august.

“Jeg kunne rigtig godt tænke mig at være en del af holdet til VM, men jeg ved også, at det bliver svært, for der er mange gode danske heste og ryttere. Men jeg har i hvert tænkt mig at prøve at komme på holdet med Rock Star,” siger Anna.

Næste test for ekvipagen bliver i CDI5* til Hingstekåring i Herning i begyndelsen af marts. Her starter Anna ved samme lejlighed CDI3* på Addict.

Foruden forhåbningerne om at ride sig til en plads på VM-holdet er hverdagen også en smule ændret for Anna, efter hun er tilbage på fuld tid efter sin barsel. Hvor hun tidligere har fungeret som daglig leder med ansvar for personalet i stalden, kommer fokus fremover til at ligge udelukkende på sin egen ridning, uddannelse af ungheste samt avlsprocessen, mens en administrativ medarbejder overtager personaleansvaret.

Det giver hende mulighed for at tage endnu mere del i det arbejde, der foregår i avlsafdelingen, hvor hele ni føl er på vej i 2022, mens tre ungheste – Fortnite, Valiant og Bellissima – skal tilrides dette forår.

“Jeg glæder mig helt vildt til folingstiden, at være med til at vælge hingste til næste års føl, og se de ungheste, vi har, blive redet. Vi har efterhånden avlet mange heste og kan nu rigtig begynde at se nu, om vi er lykkedes med de tanker, vi havde, da vi valgte kombinationer.”

Der er desuden lavet embryoner på Unna og Alegra, som er de to unge hopper, Josefine Hoffmann rider med stor succes. Hingstevalget blev Total McLaren til begge hopper, og efter planen skal to af embryonerne lægges i rugehopper til foråret.

Anna og Rock Star.

Leave a Reply