Skip to main content
AvlSport

Året der gik i Future Dressage

Tilbage

Skrevet d. 22 december, 2022

Året der gik i Future Dressage

2023 nærmer sig, og det giver anledning til at se tilbage på året, der er gået.

I februar sagde vi farvel og på gensyn på stævnebanerne til RGS Finest Alegra. Hoppen kom til Future Dressage fra JE Horses i december 2020 og har været redet af Josefine Hoffmann. Alegra blev solgt til den talentfulde juniorrytter Sophia Obel. 

I marts stillede Rosie K. og Roxette op i Dansk Varmblods Unghestechampionat – begge med Josefine Hoffmann som rytter. De to hopper var ankommet til Future Dressage 14 dage forinden, men på trods af det leverede begge et pænt resultat, hvor Roxette blev nr. 13 og Rosie K. blev nr. 14.

Til DM i juni deltog Anna Kasprzak med Addict de Massa, og de endte på en femteplads i finalen, hvor de red Kür for første gang – og endda med et flot resultat på over 80 pct. I Sverige til Falsterbo Horse Show var Anna og Addict også med til at vinde Nations Cup sammen med Daniel Bachmann Andersen, Nadja Aaboe Sloth og Nanna Merrald, og foran Holland og Sverige som nr. to og tre. Anna og Addict red også deres første World Cup-kvalifikation sammen i år i Herning i oktober, hvor de blev nr. ni.

Foruden Addict de Massa rider Anna også fortsat Rock Star, samt to unge talentfulde heste: Everian L, der kom til Future Dressage i slutningen af 2020, som viser stort talent, og Danciero, staldens nyeste stjerneskud, der kom i foråret. Til unghestechampionaterne i efteråret vandt Anna og Danciero 6-års finalen, mens Anna og Everian vandt 7-års finalen. Everian blev tildelt 9,2 for kapacitet, 9 for skridt og trav, 9,2 for galop og 8,9 for ridelighed. Danciero fik topkarakteren 10 for sin skridt, 8,7 for trav og galop samt 8,9 for kapacitet. Rosie K., Roxette, Ibi-Alabast og hjemmeavlede Vaiana var også med til champioaterne, hvor alle gik videre til finalen.

Anna Kasprzak og Addict de Massa til DM i dressur i juni 2022. Foto: Britt Carlsen / Zibrasport Equest

Anna Kasprzak og Danciero i championatsfinalen for 6 års på Blue Hors oktober 2022. Foto: Britt Carlsen / Zibrasport Equest

I avlsafdelingen kom der i 2022 hele 11 føl til verden, og fire af dem stillede til følskue, hvor tre gik i finalen og to af dem gjorde sig ekstra bemærkede og blev udtaget til Dansk Varmblods Eliteskue, der blev afholdt i Herning under VM i august. De to føl var Galiya F efter Vitalis med Hesselhøj Donkey Boy som morfar og Vivaro F efter Vitalis med Sunny Boy som morfar. I september holdt vi desuden en hjemmekåring i avlsafdelingen, hvor Rosie K. (Revolution x Blue Hors Romanov), Belissima (For Emotion x Björsells Briar) og Fortuna (Fidertranz x Flemmingh) alle blev kåret i Dansk Hovedstamborg med karakteren 8 i helhed. Desuden fik Rosie K tildelt et ‘R’ på grund af sit resultat fra egnethedstest. Desuden er Lady Lou blevet kåret som elitehoppe. I avlsafdelingen har vi også haft fornøjelsen af at have besøg af avlere fra Region 6 i Dansk Varmblod på deres årlige avlertur til rundvisning og gode faglige snakke om hesteavl.

I år er Future Dressage også blevet godkendt som praktiksted for hestemanagerelever, hvilket betyder, at vi september kunne byde velkommen til Emma Bruun Christensen, som nu er elev i avlsafdelingen. Sportsafdelingen får også en elev, når Caroline Slipsager Aebeloe, der har været staldmedarbejder samme sted siden 2021, begynder i en elevstilling i februar 2023. Der har været lidt udskiftninger i personalegruppen, hvor vi har sagt farvel til Josefine Hoffmann. I stedet er Frederikke Gram Jacobsen tiltrådt som rytter, mens Stine Dam Andersen er vendt tilbage fra barsel. I 2023 kan vi også byde velkommen til Tim Wollesen Kejlstrup som teamleder af sportsafdelingen.

Vi måtte desværre på tragisk vis tage afsked med den unge talentfulde hoppe Unna, men vi glæder os over, at hun lever videre i to embryoføl, der kommer til verden i 2023. I det kommende år glæder vi os til at byde velkommen til i alt 10 nye føl i avlsafdelingen, mens tre ungheste er klar til tilridning. Og så ser vi ikke mindst frem til at vise vores heste frem på stævnebanerne i ind- og udland.

Vi sender en stor tak til sponsorer og samarbejdspartnere for støtte i året, der er gået, og ønsker alle sponsorer, samarbejdspartnere og venner af Future Dressage en rigtig glædelig jul samt et godt og lykkebringende nytår.

Leave a Reply