Skip to main content
Sport

Travl september med mange gode resultater

Back

Skrevet d. 27 september, 2021

Travl september med mange gode resultater

Efter en lang periode med coronarestriktioner og barsel for Annas vedkommende er hverdagen vendt tilbage hos Future Dressage. Den seneste måned har stævneaktiviteten været høj og resultaterne særdeles tilfredsstillende. 

I begyndelsen af september var Anna og Addict til landsstævne på Vilhelmsborg, hvor de startede Grand Prix og Grand Prix Special. I begge klasser endte de på andenpladsen, og Anna var meget tilfreds med Addicts indsats til stævnet.

“Mange af de ting, vi havde øvet os på hjemmefra, lykkedes. Det var et træningsstævne for os, og Addict gjorde det super fint. Hans udfordring er, at han, så snart han kommer på banen, bliver nervøs og ukoncentreret – så meget, at jeg næsten kan mærke hjertet slå igennem sadlen. Og selvom han går super under opvarmningen, så stivner han, når han kommer ind på banen, så man ved aldrig helt, hvad man får med ham. Men det går fremad, og på Vilhelmsborg gik han rigtig fint,” siger Anna.

To heste klar til championatsfinalerne

Til samme stævne blev der afholdt kvalifikationsrunde til Unghestechampionaterne, hvor Josefine deltog med Alegra. De endte med at vinde kvalifikationen for seksårs heste med 84,8% og er derfor direkte videre til finalen for ungheste, der afholdes på Blue Hors i november. Josefine stillede også op på Unna, der er fire år, og de endte på en syvendeplads. Det rakte ikke til en finaleplads i første omgang, men den blev så til gengæld sikret i den forgangne weekend i Grindsted Rideklub med 82,6%, og derfor er der to heste med fra Future Dressage til unghestechampionaterne i november.

EM-sjetteplads trods øjenskade

Josefine Hoffmann har i det hele taget haft nok at se til som rytter, da hun også i september deltog ved EM for U25 i Hagen, Tyskland, på sin konkurrencemakker gennem efterhånden mange år, Hønnerups Driver. Den 17-årige vallak havde dog en knap så heldig optakt til EM, da han et par uger før afrejse ved et uheld fik en splint i øjet og måtte opereres. Det gav ikke Josefine de bedste betingelser for at forberede sig til EM, da Driver stod til observation og efterbehandling på klinikken i Tyskland, men det lykkedes Josefine og Driver at komme afsted og sikre sig en flot sjetteplads, der – især omstændighederne taget i betragtning – må siges at være et virkelig godt resultat. I øvrigt det bedste danske resultat i U25-klassen.

“Driver var tæt på at miste øjet og stod i Tyskland i en måned, så Josefine kørte derned for at ride ham frem mod EM. Det var selvfølgelig ikke den bedste forberedelse, de fik, og han nåede at tabe meget muskelmasse og kondition, og det betød, at der skulle være et helt andet management omkring ham, så han ikke pludselig ville få en skade. Derfor blev første og andet ridt ikke så godt, som det kunne have været. Men de var vildt gode på finaledagen, så det var super godt kommet igen,” siger Anna, der er Josefines træner til dagligt.

Overraskende gode resultater i Aachen

I september har Anna også været en tur i Tyskland, dog i Aachen, hvor hun og Rock Star red Grand Prix og Grand Prix Special. De endte på andenpladsen i Grand Prix med 73,935% og på tredjepladsen i Grand Prix Special med 75,064% – og det var et resultat, der overraskede rytteren selv.

“Jeg var positivt overrasket over, at vi endte, hvor vi gjorde både placerings- eller pointmæssigt. Vi havde nogle mega gode ture dernede og jeg var helt høj bagefter. Jeg ved, at Rock Star kan, men det skal også gå op i en højere enhed inde på banen og øvelserne skal sættes, hvor de skal, men han gjorde det, og det var så fedt, at al vores træning nu bærer frugt og det har virkelig givet mig blod på tanden til at skulle mere,” siger Anna begejstret.

Rock Star har samtidig med Annas barsel været i genoptræning efter en længere skadesperiode, og som Anna siger, har Rock Star “også haft godt af barsel”.

“Vi skulle begge tilbage i form, og han har haft et langt forløb og er nu er blevet mere muskuløs. Så vi er back in business!”

Næste tur ud af huset bliver i uge 42, hvor Anna og Rock Star skal ride World Cup-kvalifikation i Herning, mens planen er at starte på Addict i CDI3*.

Anna har desuden været gæst i podcasten “Rideskolen” og fortalt om sin hverdag som professionel rytter og mor til to små børn. Afsnittet kan høres here

Leave a Reply